Teraz jest N wrz 05, 2010 11:48 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Niezgrani - uwagi co do portalu
PostNapisane: Wt maja 18, 2010 11:18 pm 

Właśnie się zreflektowałem że nie wiem o co chodzi w niezgranych.pl. Jaki zamysł reprezentuje ten portal? blog? mikroblog? Na pewno nie widać chęci dotarcia do najszerszej grupy czytelników, może kieruje wami prezentacja ciekawych newsów? Tylko pod warunkiem że ktoś będzie poszukiwać po kanji nazwy nowego dildo kontrolera do Wii, bo obecne są zbyt orientalne i chyba zbyt cyniczne by można je przełknąć w większej ilości.

Za przeproszeniem przypomina mi to zespół "amatorskiego projekt profesjonalistów" - każdy ma już własną pracę, ale dalej z jakiegoś nieznanego powodu chce się udręczać dodatkowymi obciążeniami. Coś jak "hobbistyczna praca" w postaci drugich 10h dziennie spędzonych w wowie. Kontrargumentem byłoby pewnie to że nie poświęcacie portalowi więcej niż 5 minut dziennie, ale jaki w takim przypadku ma to sens? Patrząc na stan strony (defowy obrzydliwy wordpress, forum na smutnym skrypcie, z dodatkowo źle pokonfigurowanym configiem nierobiącym poprawnych url i całość na przypadkowym hostingu który chyba nie może poradzić sobie z 20 unikalnymi) domyślam się że tak właśnie jest. Nie chce siać defetyzmu ale to nie ma prawa się udać, jakiekolwiek zamierzenia do tego momentu nie były. I piękny CMS wraz z miejscem na serwerowni onetu może tu niewiele zmienić.

Nigdy nie oczekiwałem byście zmusili się do bardziej wytężonej pracy skoro w pierwszej dogrywce wyraźnie powiedzieliście że nikt z was nie ma na to czasu.

Naprawdę nie wiem co chcecie osiągnąć, może nie nadążam za genialnym zamysłem, ale nie odpowiada mi to że odeszliście do bardziej kameralnego miejsca tracąc przy okazji masy czytelników którzy nie musieli być waszymi dedykowanymi fanami, ale czytali wasze newsy, a teraz stracili taką możliwość bo was wsysło.

Może za bardzo się przejąłem koniecznością wypunktowania osłabionego zawodnika, i nic nie stoi na przeszkodzie bym usunął zakładkę i już dłużej nie cierpiał, ale na tą samą przypadłość cierpi tak dużo polskich serwisów, które miotają się pomiędzy brakiem kadry a brakiem środków, problem w tym że o ile inny szans na większy rozwój już nie mają (na reprezentanta tej grupy wybieram konsolowisko i polygamie wraz z ułomnym grrr i gamecornerem,choć lista jest dłuuuga i sięga aż do szyi gier-online) to z wami sprawa chyba nie jest do końca zamknięta.

Wybrałem szerszy temat, bo myślę że nie tylko ja mam parę wątpliwości do rozwiązania, a nie chce mi się czekać tygodni na nagranie dogrywki.

Tytuł: Re: Niezgrani - uwagi co do portalu
PostNapisane: Śr maja 19, 2010 6:46 am 

Stary, chcesz pokonać Emiela w konkurencji "maruda roku" czy jak ? ;) Gdzieś tam Tap-chan pisał, że nowa wersja strony "się tworzy", ztcw zlecono to profesjonalistom i strzelam, że wszelkie pomysły na rozwój bloga i jego zawartość odkładane są na potem. Póki co siłą napędową jest podcast.

PostNapisane: Śr maja 19, 2010 7:22 am 
Site Admin

No i to by było niemal na tyle. ;> Na razie celowo nie promujemy strony praktycznie nigdzie, bo nie ma się czym chwalić. Strona zostanie stworzona przez profesjonalistów, pojawią się w niej nowe funkcje to i wtedy będziemy się reklamować, bardzeij starać.

Jeśli męczy Cię obecna forma Niezgranych - cóż, sugeruję zaniechanie czytania. Tak, każdy z nas ma pracę dzienną, połowa też dzieci i czasu mamy bardzo niewiele. Ale co zrobić, że lubimy pisać? Z tego powodu jak mamy czas, to się za to zabieramy. Jest jakaś grupa osób, którym sprawia przyjemność czytanie naszych wypocin. JEst teżgrupa, która tego nie lubi. I ci niech po prostu na Niezgranych nie wchodzą, naprawdę nie ma przymusu. :) Będziemy się docelowo starać, aby ta pierwsza grupa była jak najbardziej liczna, ale wiadomo, że wszystkim nie dogodzisz.

No i wiesz, nie zawsze masa czytelników przykłada się na lepszą jakość. Czegokolwiek.

PostNapisane: Śr maja 19, 2010 6:12 pm 

A tak na marginesie to jak tam prace nad nową wersją strony? Miała być w maju a tu już 20 :P Wiem jak to jest, różne terminy się przesuwają, ale chodzi mi o tzw. termin "mniej więcej" ?

PostNapisane: Śr maja 19, 2010 6:15 pm 
Site Admin

Termin zostanie mocno opóźniony, bo pewne nieporozumienia spowodowały, że trzeba ją ponownie od nowa robić. Jak pójdzie super, to w czerwcu będzie.

PostNapisane: Śr maja 19, 2010 8:18 pm 

zycie mnie nauczylo, ze w zyciu malo co idzie "super" :(

PostNapisane: Śr maja 19, 2010 8:26 pm 

Sialala napisał(a):
zycie mnie nauczylo, ze w zyciu *1 malo co idzie "super" :(

trzeba dodac tylko w miejsce
*1
Kod:
,to na czym nam zależy

słodzenie off :)

PostNapisane: Pn lip 19, 2010 4:28 pm 

Nie będę nowego wątku zakładał specjalnie ale mam małą uwagę.

Przystopujcie troszkę rotatorek na głównej. Zbyt szybko się przekręca. Zwrócono mi na to kiedyś uwagę przy okazji http://dubscore.pl i rzeczywiście, 7 sekund to wcale nie jest za wolno tym bardziej jak pod obrazkiem jest kawałek tekstu do przeczytania.

Obrazek Obrazek

PostNapisane: Wt lip 20, 2010 9:48 am 

SirMike napisał(a):
Przystopujcie troszkę rotatorek na głównej. Zbyt szybko się przekręca.

Sam mialem na to zwrocic uwage. To pierwsza rzecz jaka w ogole mi sie rzucila w oczy po wejsciu na nowa wersje strony. Nie tylko nie da sie zdazyc przeczytac o co chodzi w artykule, ale nawet po obrazku czasem poznac o co chodzi. A czytac w miare szybko umiem i nie skladam literek ;)

PostNapisane: Wt lip 27, 2010 5:47 pm 

No dobra, miarka się powolutku przebiera :)

Doskwiera mi brak podcastu od dłuższego czasu a odwiedzam Was głównie dla cyklu pod tytułem Dogrywka.
Rozwalająca się integracja z forum. Jak nie dało się zalogować na forum to teraz strona główna ciągle twierdzi, że jestem niezalogowany. Czyściłem ciacha, cache i różne inne pierdoły, które przychodzą na myśl programiście, dalej nic.
Wygląda to teraz na lekką amatorkę, nie zauważyliście, że nie ma przez to komentarzy na stronie? :)

Wiem, że są wakacje ale jak nic się w tej materii nie zmieni to będę tu zaglądał zdecydowanie rzadziej :(

Obrazek Obrazek

PostNapisane: Wt lip 27, 2010 5:54 pm 
Site Admin

O, wylogowuje cię? Mnie raz wylogowało, ale ponownie się zalogowałem i już jest ok. Daj znać, czy problem się powtarza. Emiel grzebał przy stronie i kilka rzeczy naprawił. Niewykluczone jednak, że i kilka spsuł. ;)

PostNapisane: Wt lip 27, 2010 6:13 pm 

SirMike napisał(a):
No dobra, miarka się powolutku przebiera :)

Spokojnie, są wakacje :P.

SirMike napisał(a):
Doskwiera mi brak podcastu od dłuższego czasu a odwiedzam Was głównie dla cyklu pod tytułem Dogrywka.

No, nad tym pracować będziemy jutro :).

SirMike napisał(a):
Rozwalająca się integracja z forum. Jak nie dało się zalogować na forum to teraz strona główna ciągle twierdzi, że jestem niezalogowany. Czyściłem ciacha, cache i różne inne pierdoły, które przychodzą na myśl programiście, dalej nic.
Wygląda to teraz na lekką amatorkę, nie zauważyliście, że nie ma przez to komentarzy na stronie? :)

Forum wysypywało się, bo zmienialiśmy DNSy. Nie jest to proces niestety kilkusekundowy, ani zależny od nas. Jeśli chodzi o stronę główną i to, że nie integruje się z forum to hmm... no przyznaję bez bicia, że nie zauważyłem. Przyjrzę się temu, ale nie jest to też mój kod, więc nie wiem jak szybko uda się to rozwiązać :).

Jeśli chodzi o amatorkę to oczywiście, że jest to AMATORKA, bo jak nazwać to, że zajmuje się tym weekendami, a sam nie mam za dużo wiedzy o php, adminowaniu, cssach i htmlu. Jeśli chcesz pomóc lub ktoś, kto się na tym zna to chętnie taką pomoc przyjmiemy. Bądźcie jednak wyrozumiali, że póki wszystko nie będzie działać super to mogą być problemy.

PostNapisane: Wt lip 27, 2010 7:04 pm 

Beniamin Durski napisał(a):
Jeśli chodzi o stronę główną i to, że nie integruje się z forum to hmm... no przyznaję bez bicia, że nie zauważyłem. Przyjrzę się temu, ale nie jest to też mój kod, więc nie wiem jak szybko uda się to rozwiązać :).

Ooo, czyli fajnie, ze zwrocilem na to uwage ;)

Cytuj:
Jeśli chodzi o amatorkę to oczywiście, że jest to AMATORKA, bo jak nazwać to, że zajmuje się tym weekendami, a sam nie mam za dużo wiedzy o php, adminowaniu, cssach i htmlu. Jeśli chcesz pomóc lub ktoś, kto się na tym zna to chętnie taką pomoc przyjmiemy. Bądźcie jednak wyrozumiali, że póki wszystko nie będzie działać super to mogą być problemy.

Amatorka amatorką ale działać musi ;) Nie majac dostepu do kodu i serwera ciezko cokolwiek poradzic. Jak mawiał mój kumpel po fachu, "program to nie kopalnia, coś wchodzi i coś wychodzi" :D Trzymam kciuki zatem za weekendowe posiedzenie.

Obrazek Obrazek

PostNapisane: Wt lip 27, 2010 10:22 pm 

Jakub Tepper napisał(a):
O, wylogowuje cię? Mnie raz wylogowało, ale ponownie się zalogowałem i już jest ok. Daj znać, czy problem się powtarza. Emiel grzebał przy stronie i kilka rzeczy naprawił. Niewykluczone jednak, że i kilka spsuł. ;)

Podpinam się pod temat:Ciągle jestem wylogowany na stronie głównej,a próba ponownego zalogowania kończy się przekierowaniem na forum.

PostNapisane: Śr lip 28, 2010 9:00 am 

no bo tak to działa - zaloguj się tam gdzie Cie przekierowywuje, to będziesz zalogowany na stronie
u mnie tak to działa

PostNapisane: Śr lip 28, 2010 9:45 am 

ale na forum jestem cały czas zalogowany,a próba logowania ze strony przekierowuje na forum, na którym jestem zalogowany.

PostNapisane: Śr lip 28, 2010 10:26 am 

Czasem występuje problem z wyświetlaniem obrazków w newsach. Też mam problemy z zalogowaniem się na stronie.

PostNapisane: Śr lip 28, 2010 12:50 pm 
Site Admin

Pracujemy nad tym wszystkim. Niestety, momentami strona nas troszkę przerasta. Ale najważniejsze, że się lubimy, prawda? ;)

PostNapisane: Śr lip 28, 2010 1:33 pm 

Jakub Tepper napisał(a):
Ale najważniejsze, że się lubimy, prawda? ;)

Najważniejsze zdrowie, no i żeby co roku było sianko pod obrusem :)

PostNapisane: Śr lip 28, 2010 1:38 pm 

sianko, to mój królik ma codziennie :)

edit: tzn. to moich córek zwierzątko jest oczywiście, nie moje ;)

PostNapisane: Cz lip 29, 2010 6:42 pm 

Kurde, ta niemożność zalogowania się kompletnie uniemożliwi skomentowanie jakiegokolwiek newsa. Dlatego taka posucha w komentarzach na SG :/

PostNapisane: Cz lip 29, 2010 7:40 pm 

ciekawe czemu tak jest - ja się mogę zalogować
jak jestem na forum zalogowany, to na stronie automatycznie też

edit: a nie - jednak nie - mam tak samo...

PostNapisane: Cz lip 29, 2010 7:44 pm 
Site Admin

No, to jest jakiś poważny fuckup, który staramy się rozwiązać.Zero reakcji z Waszej strony boli, ale pamiętajcie - zawsze możecie komentować na forum. :)

PostNapisane: Cz lip 29, 2010 8:55 pm 

To jeszcze uwaga od mnie - nie wyświetlają mi się obrazki przy artykułach, po pierwszym kliknięciu też nie, dopiero jak drugi raz kliknę to się ładują w takim "powiększeniu" (tło całe szare i obrazek na środku). No i logowanie..

Ostatnio edytowano Cz lip 29, 2010 10:07 pm przez ethnoe, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz lip 29, 2010 9:32 pm 

U mnie z obrazkami też to samo

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1